Dođite da učestvujete u ponovljenom zboru građana

u UTORAK, 09. MAJA 2017. GODINEu 17:30 ČASOVA

u mesnoj zajednici “JUGOVIĆEVO”

Tarasa Ševčenka 1, Detelinara, Novi Sad

Podržimo stanare zgrade u ulici Stevana Divnina Babe od broja 2 do broja 8, na Staroj Detelinari, da odbrane svoje pravo odlučivanja o zajedničkoj svojini kojim štite i svoje pravo na zdravo i bezbedno okruženje.

ZLOUPOTREBOM STATUTA MESNE ZAJEDNICE “JUGOVIĆEVO” PRETHODNI ZBOR GRAĐANA JE PROGLAŠEN NEVAŽEĆIM PA SMO SE ORGANIZOVALI DA SAZOVEMO NOVI!

Odluka o postavljanju bazne stanice operatera mobilne telefonije „Telekom“ doneta je bez saglasnosti većine vlasnika posebnih delova zgrade nad zajedničkim delovima zgrade o postavljanu bazne stanice, odnosno bez saglasnosti većine članova iz sve četiri Skupštine stanara u ovoj zgradi.

Smatramo da je zloupotrebljeno pravo stanara na odlučivanje o upravljanju zajedničkom svojinom. Pozivamo organ lokalne samouprave, Mesnu zajednicu „Jugovićevo“ da stane uz svoje stanovnike i spreči kršenje zakona i slobodu građana da demokratski odlučuju u upravljanju stambenim zajednicama i zgradama u kojima žive.

Pozivamo sve komšije da podrže ovaj Zbor građana koji su sami incirali i da učestvuju u donošenju odluka i u rešavanju ovog važnog problema. Potrebno je da nas bude preko 50, zato dođite i ponesite lične karte!

www.detelinara.org

Prvi zbor građana je održan 12. aprila 2017. godine, gde se okupilo preko 70 građana sa teritorije Mesne zajednice „Jugovićevo“ na Detelinari, Novi Sad, da bi podržali komšije iz ulice Stevana Divnina Babe od broja 2 – 8, da odbrane svoje pravo odlučivanja o zajedničkoj svojini i svoje pravo na zdravo i bezbedno okruženje. Intervencijom lokalnog odbornika izvršena je zloupotreba statuta Mesne zajednice „Jugovićevo“, pa je ovaj zbor građana proglašen nevažećim. Komšije su se na licu mesta organizovale i skupile potpise za sazivanje novog zbora građana koji će se desiti u utorak 9. maja u 17:30h u Mesnoj zajednici „Jugovićevo“, Stara Detelinara. Podržimo komšije i iskažimo solidarnost dolaskom na zbor građana!

Fotografije sa Zbora građana, 12. april 2017. godine:

print

Posted by admin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *