Četvrta u nizu javnih diskusija posvećenih načinima organizovanja građana u okviru projekta „Lokalne politike i urbana samouprava“, ugostila je Radomira Lazovića Dobricu Veselinovića iz Beograda, dvojicu među mnogim inicijatorima Inicijative Ne da(vi)mo Beograd.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd okuplja organizacije i pojedince zainteresovane za urbane i kulturne politike, održivi razvoj grada, pravično korišćenje zajedničkih resursa i uključivanje građana u razvoj svog okruženja.

Na tribini smo razgovarali o protestnoj organizaciji, da li je ona potrebna u organizovanju protesta ili postoje drugi načini organizovanja koje protesti najavljuju i pokreću? Pokušali smo da razjasnimo kako jedni drugima možemo pomoći u zaštiti javnog dobra i javnih sredstava. Kako smo došli do toga da se javno dobro mora štititi i ko je taj kome je ono smetnja? Ako je plen u pitanju, ko su pljačkaši javnog dobra i šta o tome može da kaže javnost? Postoji li mogućnost organizovanja javnosti koja bi bila nešto više od zainteresovane i posmatračke, i koja se najčešće dovršava u glasačkoj?

Više o Inicijativi NDMBGD:

www.nedavimobeograd.wordpress.com

 

Video zapis sa javne diskusije:

https://www.youtube.com/watch?v=MH08R16sguU

 

print

Posted by admin

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *