Vojvođanske nevladine organizacije zahtevaju od nadležnih državnih organa da pod hitno pronađu, uhapse i kazne zlikovce koji su šipkama i suzavcem jutros surovo nasrnuli na popularnog radijskog voditelja Daška Milinovića.

Ukoliko se počinioci ne pronađu, s obzirom da je Milinović napadnut u delu grada gde sigurno postoje bezbednosne kamere i s obzirom da ih Milinović zasigurno može lako identifikovati, živećemo u uverenju da iza napada na njega stoji naprednjačka vlast.

Milinović je, naime, jedan od retkih novinara u Novom Sadu koji jasno i glasno kritikuju režim Srpske napredne i na republičkom, i na pokrajinskom, i na gradskom nivou.

Smatramo da je napad na Milinovića napad na sve razumne ljude koji imaju kritičko mišljenje.

Milinović je čovek i koji promoviše antifašističke ideje, pa je logično napadače tražiti među pripadnicima desnih ekstremističkih organizacija, koje su pod strogom kontrolom Srpske napredne stranke.

Vojvođanske nevladine organizacije pružaju punu podršku Milinoviću, a ovom događaju će obavestiti i međunarodne organizacije koje se bave zaštitom ljudskih prava i medijskih sloboda.

Zajedničko saopštenje potpisuju: VKK „Vasa Stajić“, Novi optimizam, Zelena mreža Vojvodine, Grupa za konceptualnu politiku, Savez antifašista Vojvodine, Vojvođanska politikološka asocijacija, Centar za interkulturnu komunikaciju i Građanska akcija Pančevo

Foto: pixabay

print

Posted by Branka Ćurčić

Leave a reply

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *