Video prilog je snimljen tokom promocije #6 broja biltena STANAR u produkciji GKP i tribine « Stanar – stanovnik mesne zajednice », gde je takođe bilo reči o odnosu institucija lokalne samouprave prema građanima, njihovim udruženjima i inicijativama, o pravima građana na lokalnu samoupravu, o nedavno usvojenom Zakonu o izmenama zakona o lokalnoj samoupravi, koji će značajno izmeniti pravo ljudi na neposredno učešće u upravljanju stvarima od javnog značaja i značaja za njihove živote u lokalnim zajednicama.

Sagovornici: Savo Romčević – kourednik biltena STANAR, Ozren Lazić – kourednik biltena, član Omladinskog centra CK13 i učesnik Inicijative « Ne damo Livadicu! », Danilo Ćurčić – pravnik i programski urednik A11 inicijative za socijalna i ekonomska prava iz Beograda i Zoran Gajić – Grupa za konceptualnu politiku.

Produkcija: Marko Jakovljev i Aleksandar Ljiljak, 2018.

Video prilog i dokumentacija tribine „Stanar – stanovnik mesne zajednice“ održane 29. juna 2018. godine u Medija centru Vojvodine, deo je projekta „Lokalne politike i urbana samouprava“ koji realizuje Grupa za konceptualnu politiku iz Novog Sada, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, Srbija.

www.gkp.org.rs

www.detelinara.org

print

Posted by Branka Ćurčić

Leave a reply

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *