Zoom tribina: https://us02web.zoom.us/j/84393467687?pwd=aVJiQ1ZFZHhQSFdlOElxQnpyWFlpQT09

utorak, 29.12.2020. godine u 18h

U razgovoru će učestvovati:

Bojana Bodroža, aktivistkinja

Dalibor Stupar, novinar VOICE

Aleksandar Lazarević, aktivista

Nedim Sejdinović, novinar VREME

Branka Ćurčić, GKP/ILS

Moderira: Savo Romčević, urednik Biltena Stanar

Iz štampe je izašao novi #10 broj biltena STANAR, glasila Inicijative za lokalnu samoupravu, u izdanju Grupe za konceptualnu politiku (GKP) iz Novog Sada. Ovaj broj štampali smo u 11.000 primjeraka i distribucija štampanih primeraka počeće od ponedeljka 28.12.2020. u gradskim naseljima: Telep, Liman III i IV i u delu Adica.

U ovom broju bavili smo se temama kao što su: život na Telepu u senci sve uočljivijih urbanističkih prekompozicija gradskih kvartova i naselja – sa tendencijom daljeg udovoljavanja tzv. investitorskom urbanizmu; učešće građana u mesnoj i lokalnoj samoupravi – pozivanjem na uključivanje u borbu za mesne zajednice; a dotakli smo se i jednog primera koji spaja ove dve teme, a nalazi se u našem neposrednom okruženju – pišući o zagrebačkom primeru borbe protiv projekta koji nosi naziv „Zagreb-Menhetn“, a pandan je našem „Beogradu na vodi“ ili onome što se već naziva „Novi Sad na vodi“, pokušali smo da približimo ljudima značaj mesne zajednice i borbe za nju, s obzirom da su Zagrepčani (bar na neko vreme) uspeli da osujete ovaj plan i to upravo koristeći se instrumentima koje su imali na raspolaganju počev od mesne samouprave i učešća u radu i odlučivanju na nivou kvartova i mesnih odbora (tj. mesnih zajednica, kod nas).

Saradnici na ovom broju, između ostalih, su: Bojana Bodroža i Aleksandar Lazarević, Nedim Sejdinović, Dalibor Stupar, Branka Ćurčić, Zoran Gajić, Željko Popović i Savo Romčević, dok za likovnu opremu imamo da zahvalimo fotografu Vojinu Ivkovu.

Paralelno sa distribucijom štampanih primeraka objavljivaćemo i pojedinačne članke u elektronskoj formi na našoj stranici (https://www.inicijativa-samouprava.rs) i, kao što je to već postao običaj, na kraju i ceo broj kao PDF izdanje.

BILTEN STANAR #10 – Promocija i razgovor

Zoom tribina: https://us02web.zoom.us/j/84393467687?pwd=aVJiQ1ZFZHhQSFdlOElxQnpyWFlpQT09

Meeting ID: 843 9346 7687

Passcode: 327002

Bilten STANAR, novine Inicijative za lokalnu samoupravu, objavljuje GKP – Grupa za konceptualnu politiku iz Novog Sada, uz podršku Fondacije za otvoreno društvo, Srbija i u saradnji sa Fondacijom Hajnrih Bel – predstavništvo Beograd.


print

Posted by Branka Ćurčić

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *